Fantastisk god hummer till helgens festligheter eller bara för att lyxa till vardagen.
Slå på ugnen 225 grader.
Stek svampen i smör tillsammans med vitlöken och salt och peppar. (Tag undan några svampar för garnering)
Häll på grädden och låt puttra 5 min och drag av från plattan.
Dela hummern och tag ut köttet. Spara köttet från klon till garnering.
Hacka hummerköttet grovt och rör ned i svampröran.
Tillsätt persiljan. (Spara lite till garnering).
Dela citronen.
Lägg hummern och citronen på en ungsplåt.
Fyll hummerskalen med röran och strö över västerbottensost.
Gratinera i ugnen tills osten fått lite färg. Har inte citronen fått nog färg brukar jag bränna på den lite med en brännare.
Lägg upp på tallrikar och garnera med den sparade klon, svampen och persiljan.
Var och en pressar över den grillade citronen.
Ät och njut med något gott i glasen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!