Lottas persiljebiffar med champinjonsås

Ingredienser

Underbart saftiga färsbiffar, vackert serverade med persiljekant, kokt potatis, lättstekt grönkål och gräddig svampsås. 

35 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Blanda den hackade löken, salt, peppar, persiljan, grädden och ägget i köttfärsen. Forma till fyra stycken stora bifffar.

2

Stek biffarna i smör i stekpanna. Från början kan du ha pannan lite varmare så biffarna får fin färg. Sänk sedan värmen och stek biffarna tills innertemperaturen är 70 grader.

3

Hacka champinjonerna till önskvärd storlek. Smält smöret i pannan och tillsätt svampen och den rivna/pressade vitlöken. Stek lätt och krydda med salt och peppar.

4

Häll på grädden och låt puttra i 15 min.

5

Servera med kokt potatis och lättstekt grönkål.
Tips: Precis innan servering brukar jag rulla kanterna på biffarna i en uppvispad äggula och sen i hackad persilja för att få dom riktigt fina.

Bilder

Recept

Filtrera