Ängamat

Ingredienser

En härlig soppa på vårens och sommarens primörer, som smakar nostalgi.

Vill man njuta av soppan på andra årstider än vår och sommar kan man istället använda frysta... Läs mer

60 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Koka upp grönsaksbuljongen.

2

Häll ner blomkål och morötter i buljongen, använder du stammarna så ta i dom också nu, och låt det koka tills de börjar mjukna.

3

Tillsätt broccolin och låt koka med ett par minuter.

4

Rör ut mjölet i mjölken och häll ner i soppan under omrörning, fortsätt röra tills det kokat upp.

5

Lägg till sist i sockerärtorna och låt dom bli varma.

6

Vispa ut äggulorna i grädden.

7

Ta grytan från spisen och rör i ägg-grädden precis innan serveringen (låt inte soppan koka efter detta, då finns det en risk att gulorna stelnar!)

8

Häll upp soppan i tallrikar och strö på hackad gräslök och rädisor, servera.

Bilder

Recept

Filtrera