Jordgubbar och choklad, vad kan gå fel?
Tårtbotten
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt därefter det smälta smöret.
Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smöra formen.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när du tar ut den och låter den svalna.
Ta av formens kant, diska av den och sätt tillbaka den igen, klädd med bakplåtspapper runt om. I formen ska sedan moussen hällas på kakan.
Jordgubbsmousse
Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i en gryta.
Häll i vatten och socker i grytan, koka upp och låt småkoka tills sockret löst upp.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter, krama ur och rör sedan ned dom i den varma sockerlagen.
Mixa bären till en slät sås och rör ner i den avsvalnade sockerlagen.
Vispa grädden och rör ner i den kalla bärröran.
Slå till sist ner bärröran på kakan i formen.
Ställ den kallt i kylen minst 4 timmar så moussen stelnar.
När moussen stelnat tar du bort formen och dekorerar tårtan med jordgubbar, gärna chokladdoppade, innan servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!