Jordgubbsmoussetårta

Ingredienser

Jordgubbar och choklad, vad kan gå fel? 

360 min Dessert 6-8

Gör så här

1

Tårtbotten

2

Vispa ägg och socker poröst.

3

Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.

4

Tillsätt därefter det smälta smöret.

5

Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smöra formen.

6

Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när du tar ut den och låter den svalna.

7

Ta av formens kant, diska av den och sätt tillbaka den igen, klädd med bakplåtspapper runt om. I formen ska sedan moussen hällas på kakan.

8

Jordgubbsmousse

9

Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i en gryta. 

10

Häll i vatten och socker i grytan, koka upp och låt småkoka tills sockret löst upp.

11

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter, krama ur och rör sedan ned dom i den varma sockerlagen.

12

Mixa bären till en slät sås och rör ner i den avsvalnade sockerlagen.

13

Vispa grädden och rör ner i den kalla bärröran.

14

Slå till sist ner bärröran på kakan i formen.
Ställ den kallt i kylen minst 4 timmar så moussen stelnar.

15

När moussen stelnat tar du bort formen och dekorerar tårtan med jordgubbar, gärna chokladdoppade, innan servering. 

Bilder

Recept

Filtrera