Ett av mina mest populära recept. Curry, dill & dragon är en härlig smaksättning på grytan. Buljongen kokas på räkskalen.
I övrigt är det rödlök, purjolök, potatis, sötpotatis, paprika, chili, vitt vin, grädde... Läs mer
FISK- & SKALDJURSGRYTAN
1. Börja med buljongen. Skala räkorna. Ställ åt sidan. Fräs räkskalen i olivoljan i ca 2 min. Häll på vatten så det täcker skalen och låt koka upp. Låt sedan buljongen sjuda i minst 1 timme.
2. Pressa vitlöken, skiva purjolök, rödlök & röd paprika. Tärna sötpotatisen & den fasta potatisen. Skär fisken i munsstora bitar.
3. Hetta upp en stor gryta med olivolja. Fräs vitlök, purjolök, rödlök, chili flakes & curry tills löken blir mjuk.
4. Tillsätt tomatpuré och fräs den i ca 1min för att ta bort beskan. Tillsätt vinet och låta koka bort.
5. Tillsätt röd paprika, sötpotatis & potatis. Svetta i ett par minuter.
6. Sila av buljongen och häll den över grönsakerna. Tillsätt grädde & dragon. Låt grytan sjuda tills potatisen är mjuk.
7. Tillsätt fisken & dillen, ta av grytan från värmen och låt stå med lock på i 10-12 min så fisken blir klar.
8. Smaka av med citron, salt & peppar. Lägg upp & toppa med räkorna & aioli eller créme fraîche.
HEMMAVEVAD AIOLI
1. Skala och riv vitlöken fint.
2. Häll oljan i en hög och smal bunke och lägg i vitlök, senap, vinäger, salt och ägg.
3. Sätt ner en mixerstav i botten av bunken. Starta mixerstaven och lyft sakta mot ytan.
4. Smaka av med svartpeppar och ev. med salt och vinäger.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!