Fläskytterfilé (benfri kotlettrad) möter sweetchili, honung, vitlök och färska grönsaker. Serveras med pressad potatis eller jasminris.
Perfekt mitt-i-veckan rätt som går fort och är riktigt smarrig när orken tryter. Dessutom får... Läs mer
1. Börja med att steka fläskytterfiléen runt om i smör. Mot slutet av stekningen, krossa en vitlöksklyfta och lägg i pannan så smöret tar smak, ös sedan köttet kontinuerligt med smöret.
2. Ta ur fläskytterfiléen och vitlöksklyftan. Släng vitlöksklyftan och ställ köttet åt sidan men diska inte ur pannan.
3. Fräs på vitlök, rödlök och chili flakes i stekfettet från köttet, ca 5 min utan att det får färg.
4. Häll sedan i vaxbönor, paprikan och champinjoner. Stek någon minut!
5. Häll på grädde, créme fraîche, sweetchilisås, soya, honung och persilja. Låt koka ihop.
6. Smaka av såsen med limejuice, koriander, salt & peppar.
7. Tranchera fläskytterfiléen i skivor på ca 2-3cm, lägg dem i ugnsfast form. Häll över såsen så den täcker köttet.
8. Ställ i ugnen på 180 grader tills köttet får en innertemperatur på ca 70grader.
9. Servera med pressad potatis eller nykokt jasminris!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!