Hemmarullade köttbullar med gräddsås

Ingredienser

Det finns många sätt att göra köttbullar på, här kommer receptet på hur jag vill ha mina köttbullar.

Smaksättningen på dessa är vitlök, timjan & dijonsenap. Stekskyn från köttbullarna blir grunden... Läs mer

50 min Kött 10-12

Gör så här

1

KÖTTBULLARNA:

1. Börja med att blanda mjölk med ströbröd och alla kryddor inkl. pressade vitlöksklyftor & dijonsenap. Vispa väl och låt stå och svälla i ca 10 min.

2. Under tiden, finhacka den gula löken. Lägg färsen i en bunke tillsammans med äggen & den finhackade gula löken.

3. Tillsätt mjölkblandningen tillsammans med persilja i färsen. Blanda väl!

4. Rulla köttbullar i valfri men behaglig storlek i omgångar. Använd ca 2 msk smör till varje omgång. 

Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör. Spara stekskyn efter varje omgång. Den ska vi ha till såsen.

2

GRÄDDSÅSEN:

1. Häll stekskyn i en panna. Pudra på mjölet och vispa så det blir krämigt.

2. Slå på matlagningsgrädden och vispa tills det kokar upp.

3. Tillsätt lingonsylt & japansk soja. Låt sedan sjuda till önskvärd konsistens. Smaka av med salt & peppar.

Bilder

Recept

Filtrera