Det finns många sätt att göra köttbullar på, här kommer receptet på hur jag vill ha mina köttbullar.
Smaksättningen på dessa är vitlök, timjan & dijonsenap. Stekskyn från köttbullarna blir grunden... Läs mer
KÖTTBULLARNA:
1. Börja med att blanda mjölk med ströbröd och alla kryddor inkl. pressade vitlöksklyftor & dijonsenap. Vispa väl och låt stå och svälla i ca 10 min.
2. Under tiden, finhacka den gula löken. Lägg färsen i en bunke tillsammans med äggen & den finhackade gula löken.
3. Tillsätt mjölkblandningen tillsammans med persilja i färsen. Blanda väl!
4. Rulla köttbullar i valfri men behaglig storlek i omgångar. Använd ca 2 msk smör till varje omgång.
Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör. Spara stekskyn efter varje omgång. Den ska vi ha till såsen.
GRÄDDSÅSEN:
1. Häll stekskyn i en panna. Pudra på mjölet och vispa så det blir krämigt.
2. Slå på matlagningsgrädden och vispa tills det kokar upp.
3. Tillsätt lingonsylt & japansk soja. Låt sedan sjuda till önskvärd konsistens. Smaka av med salt & peppar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!