Skogssvampspasta med smörstekta kantareller & pecorino

Ingredienser

Har du mycket svamp som ligger i frysen från höstens svampplockningar? Testa då att göra denna läckra, enkla och smarriga svamppasta!

30 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Hetta upp en panna med olivolja och fräs ur vätskan ur svampen.

2

Tillsätt vitlök, gul lök och chili. Låt bli genomskinlig.

3

Fräs tomatpuré i någon minut. Tillsätt vinet och låt det koka bort.

4

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll på matlagningsgrädde och svampbuljongtärningen och låt koka ihop. När pastan börjar bli klar, späd med pastavatten.

5

Rör ner pecorino, timjan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

6

Smörstek kantarellerna.

7

Blanda pastan med såsen. Servera och toppa med de smörstekta kantarellerna och mer riven pecorino!

Bilder

Recept

Filtrera