Detta är en riktigt snabb vardagsräddare och ett av mina populäraste recept.
Grön curry & kokosmjölk fungerar jättebra ihop. Tillsammans med lax är det fullbordat.
Läs mer1. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Lägg upp laxfiléerna i en smord ugnssäker form. Salta & peppra.
3. Hetta upp en panna med rapsolja och sesamolja. Fräs vitlök, gul lök, ingefära & chili flakes mjuka utan att ta färg.
4. Låt den röda currypastan gå med så du får en kräm. Låt spetspaprikan gå med i 1 min.
5. Häll på kokosmjölk & créme fraîche. Låt koka upp och reducera ner till en krämig konsistens. Smaka av med limejuice, persilja, koriander, salt & peppar.
6. Fördela såsen över laxen och kör in i mitten av ugnen på 200 grader. Ca 10-15 min. Servera med det nykokta basmatiriset och sallad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!