Ungersk gulasch

Ingredienser

Den här klassiska öststatsrätten passar ju perfekt en dag som denna; varm, god och mustig

300 min Kött 6-8

Gör så här

1

1. Börja med att hetta upp en stor, djup gryta med smör. Fräs gul lök, vitlök & chili flakes tills löken blir karamelliserad.

2. Tillsätt de torkade kryddorna. Låt fräsa 1 minut. Tillsätt sedan tomatpurén och låt det fräsa ytterligare 1 min.

3. Höj värmen och i med köttet, låt det få färg. Vänd sedan runt potatis, morötter & paprikan. Lägg i lagerbladen.

4. Häll på tomaterna, genom att först krossa de hela tomaterna med handen. Fyll båda burkarna med vatten och häll så burkarna blir rena.

5. Låt sjuda på svag värme tills köttet är mört, gärna upp till 5 timmar. Vänd i persiljan.

6. Smaka av med balsamicovinäger, salt & peppar. Servera med créme fraîche & gott bröd.

Bilder

Recept

Filtrera