Bärtårta fylld med blåbär och lemoncurd

Ingredienser

Tårta med extra allt - sprängfylld med härliga bär, syrlig lemoncurd, blåbärssylt och chokladfingrar.

60 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Tårtbotten
Vispa ihop ägg och socker pösigt. Ta i resterande ingredienser och vipsa ihop. Klä in en springform i bakplåtspapper, både botten och kanter och smöra pappret med det rumsvarma smöret. Häll smeten i formen och baka av på 175 grader i 35-40 minuter eller tills kakan satt sig, känn efter med en sticka. Ta ut och låt svalna.

2

Montering
Dela botten i tre delar och lägg en del på ett tårtfat och pensla med apelsinjuice. Bred ut lemoncurden och lägg på en botten. Pensla botten med apelsinjuice och bred sedan på blåbärssylt. Lägg på sista botten, pensla med juice och täck med vispad grädde ovanpå och runtom. 

3

Garnering
Täck sidorna med chokladfingrar och knyt ett presentsnöre runtom kexen så att de fixeras. Garnera tårtan med bären och toppa med frystorkade hallon och passionsfrukt.

Bilder

Recept

Filtrera