Biff Rydberg med senapscreme

Ingredienser

En riktigt god och lyxig pytt i panna på stekt potatis, lätt karamelliserad lök och brynt oxfilé. Perfekt om man får små snuttar kvar av oxfilén efter en härlig fredagsmiddag :)

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att skala och skära potatisen i stora kuber, ca. 3*3*3 cm. Du behöver ca. 5-6 kuber per person. Lägg kuberna på en plåt med bakpapper i botten. Hyvla över rikligt med smör över potatisen och sätt in plåten i ugnen på 225 grader tills potatisen blivit gyllene och färdig. Ta ut och salta lätt precis innan servering.

2

Medan potatisen är i ugnen så skalar du löken och skivar den tunt. Bryn den i stekpannan med en stor klick smör, en nypa socker och lite salt tills den blivit karamelliserad.

3

Tärna oxfilén i lagom bitar och bryn upp dem hastigt i en riktigt het panna med en klick smör och smaka upp med salt och svartpeppar. Köttet behöver bara få färg precis runt om och får gärna vara riktigt rött i mitten.

4

Rör ihop creme fraiche, senap, pepparrot och lite salt.

5

Lägg upp alltsammans i fina högar på tallrikarna och garnera med strimlad kruspersilja. Servera med senapscremen och/eller en äggula.

Bilder

Recept

Filtrera