Cornflakespanerad kycklingburgare med guacamole i brioche

Ingredienser

En saftig kycklingburgare med hetta från chili, syra från lime och krispig panering som du enkelt lagar till.

45 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Kycklingburgare
Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienser förutom cornflakes till kycklingburgaren. Forma 4 stycken bollar av färsen och tryck sedan ut dem till burgare som du vänder i krossade cornflakes. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn burgarna på båda sidor. Lägg burgarna på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i ca. 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader.

2

Guacamole
Gröp ur avokadon och mosa den i en skål. Rör ner rödlök, vitlök, tomat, spansk peppar och gräddfil. Smaka av med koriander, limesaft och salt.

3

Montering
Rosta hamburgerbröden och bred majonnäs på den undre delen. Lägg på ett salladsblad och en burgare. Toppa med guacamole, rödlök och koriander.

Bilder

Recept

Filtrera