Färskpotatissallad med cocktailtomat, grön sparris, rödlök & sockerärta

Ingredienser

På stranden vill jag ha enkel men riktigt god mat med mig. En färskpotatissallad med vinegrette är både enkel och snabb att svänga ihop och väldigt gott och mättande. 

30 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1

Koka färskpotatisen. Häll av och låt svalna något. 

2

Dela sparrisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten någon minut, du vill fortfarande att det ska vara lite tuggmotstånd kvar. Kyl sedan ner den i kallt vatten så att tillagningen stannar av. 

3

Krossa färskpotatisen och cocktailtomaterna lätt och lägg i en bunke. Ta i sparrisen, rödlöken och de strimlade sockerärtorna.

4

Blanda olivolja, pressad citron, dill och timjan i en skål. Ringla sedan över potatissalladen och blanda allt. 

5

Lägg över potatissalladen i en bra bunke eller låda som passar för stranden. 

6

Serveringsförslag:
Grillad rostbiff i tunna skivor
Rökt/kokt skinka eller kalkon i skivor
Salami av olika sorter
Stekt/grillad kyckling

Bilder

Recept

Filtrera