Hemgjorda fiskpinnar på kolja med kall dillsås

Ingredienser

Fiskpinnar är ju barnsligt gott, i alla fall när man panerar fisken själv. Visst, det blir lite kladdigt men belöningen kommer när man får sätta tänderna i en härligt frasig bit kolja med en klick kall dillsås till.

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Koka upp potatisen i lättsaltat vatten med några dillstjälkar i.

2

Skär till koljan i lagom bitar. Lägg upp vetemjöl, ströbröd och knäck äggen på tre separata tallrikar. Vispa upp äggen och smaka av vetemjölet med salt och vitpeppar. 

3

Doppa koljan först i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Lägg den panerade fisken på ett fat.

4

Rör ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.

5

Hetta upp en panna med smöret och låt det bli lätt gyllene. När smöret tystnat lägger du i fisken och steker den gyllene på båda sidor, det tar någon minut på vardera sida.

6

Servera med kokt potatis, såsen, citron och några dillvippor.

Bilder

Recept

Filtrera