Högrevsburgare med ölstekt lök, bacon och två sorters ost

Ingredienser

Lyxa till det med en grymt god burgare med härlig sötma från ölstekt lök, sältan från äppelträrökt bacon och cheddar & mozzarella.

Aldrig förr har vi väl varit så förtjusta i hamburgare i vårt avlånga land som vi är idag.... Läs mer

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Bryn smöret lätt i en vid kastrull. Ta i löken och låt den fräsa ett par minuter tills den mjuknar något och får lite färg.
Ta i ölet i kastrullen och sänk värmen något. Låt sedan ölet koka in i löken tills det blir karamelliserat. Smaka av med en nypa salt. 

Se en video på hur jag gör HÄR.

2

Stek baconet krispigt i en stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper. Spara fettet i pannan tills du ska steka hamburgarna så får de lite extra baconsmak.

3

Forma högrevsfärsen i fyra stycken bollar. Hetta upp stekpannan igen med baconfettet och en liten klick smör. När smöret är gyllene lägger du ner bollarna i stekpannan och trycker till dem med en stekspade till lagom burgarstorlek. Salta och peppra burgarna och stek 1½ minut på varje sida (för medium). Vill du ha genomstekt hamburgare steker du någon minut till på varje sida. Lägg på mozzarella och cheddarost, slå i en skvätt öl eller vatten i pannan och täck med folie i ca 30 sekunder, då hinner osten smälta ut lite.

4

Rosta hamburgerbröden, lägg på ett salladsblad, tomat och en burgare och toppa med ölstekt lök och bacon. 

Bilder

Recept

Filtrera