Lyxa till det med en grymt god burgare med härlig sötma från ölstekt lök, sältan från äppelträrökt bacon och cheddar & mozzarella.
Aldrig förr har vi väl varit så förtjusta i hamburgare i vårt avlånga land som vi är idag.... Läs mer
Bryn smöret lätt i en vid kastrull. Ta i löken och låt den fräsa ett par minuter tills den mjuknar något och får lite färg.
Ta i ölet i kastrullen och sänk värmen något. Låt sedan ölet koka in i löken tills det blir karamelliserat. Smaka av med en nypa salt.
Se en video på hur jag gör HÄR.
Stek baconet krispigt i en stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper. Spara fettet i pannan tills du ska steka hamburgarna så får de lite extra baconsmak.
Forma högrevsfärsen i fyra stycken bollar. Hetta upp stekpannan igen med baconfettet och en liten klick smör. När smöret är gyllene lägger du ner bollarna i stekpannan och trycker till dem med en stekspade till lagom burgarstorlek. Salta och peppra burgarna och stek 1½ minut på varje sida (för medium). Vill du ha genomstekt hamburgare steker du någon minut till på varje sida. Lägg på mozzarella och cheddarost, slå i en skvätt öl eller vatten i pannan och täck med folie i ca 30 sekunder, då hinner osten smälta ut lite.
Rosta hamburgerbröden, lägg på ett salladsblad, tomat och en burgare och toppa med ölstekt lök och bacon.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!