Korv Stroganoff, den givna husmansfavoriten i många familjer, som gärna lagas ofta. Kan varieras med olika typer av korv eller genom att leka lite med smaksättningen. I min stroganoff tycker jag det blir extra gott med dijonsenap och dill i.
Mät upp riset i en kastrull och fyll på med dubbelt så mycket vatten och lite salt, låt koka upp och sedan koka ordentligt utan lock i 5-6 minuter. Sätt på locket och dra kastrullen från värmen och låt riset bli färdigt på eftervärme, då får du ett perfekt ris.
Sätt en stor kastrull på spisen och hetta upp den med en klick smör. Innan smöret blivit brynt tar du i löken och vitlöken och låter den fräsa någon minut utan att den tar färg. Ta i korven och låt den stekas. Tillsätt paprikapulver, chilipulver & tomatpuré och rör om.
Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, dragon, strösocker och dijonsenapen. Smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar. Ge stroganoffen ett uppkok och låt den sedan sjuda 8-10 minuter.
Ta i oregano, grädde eller creme fraiche och låt alltsammans bli varmt. Rör ner den strimlade dillen precis innan servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!