Korv Stroganoff med senap och dill

Ingredienser

Korv Stroganoff, den givna husmansfavoriten i många familjer, som gärna lagas ofta. Kan varieras med olika typer av korv eller genom att leka lite med smaksättningen. I min stroganoff tycker jag det blir extra gott med dijonsenap och dill i. 

30 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Mät upp riset i en kastrull och fyll på med dubbelt så mycket vatten och lite salt, låt koka upp och sedan koka ordentligt utan lock i 5-6 minuter. Sätt på locket och dra kastrullen från värmen och låt riset bli färdigt på eftervärme, då får du ett perfekt ris. 

2

Sätt en stor kastrull på spisen och hetta upp den med en klick smör. Innan smöret blivit brynt tar du i löken och vitlöken och låter den fräsa någon minut utan att den tar färg. Ta i korven och låt den stekas. Tillsätt paprikapulver, chilipulver & tomatpuré och rör om. 

3

Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, dragon, strösocker och dijonsenapen. Smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar. Ge stroganoffen ett uppkok och låt den sedan sjuda 8-10 minuter. 

4

Ta i oregano, grädde eller creme fraiche och låt alltsammans bli varmt. Rör ner den strimlade dillen precis innan servering.

 

Bilder

Recept

Filtrera