Kryddiga drumsticks med rostade rotsaker

Ingredienser

Detta är ett väldigt enkelt och lättlagat recept som passar utmärkt de där dagarna då man inte orkar eller hinner lägga så mycket tid på matlagningen. Man gör bara i ordning alla ingredienser i en ugnsform och sen sköter sig tillagningen själv i ugnen. Perfekt! Jag brukar behålla skalet på på rotfrukterna men du väljer såklart själv om du vill skala eller inte. 

45 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg kycklingen i en ugnsform. Sprid ut rotsakerna runtomkring och ringla olivolja över alltsammans. Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, timjan och salt. Rotsakerna kan gott få lite timjan på sig också. 

3

Sätt in formen i ugnen på 200 grader och låt stå inne tills kycklingen nått 72 grader intill benet, eller tills kycklingsaften är klar när du sticker i den, det tar ca. 30-40 minuter.

4

Ta ut formen ur ugnen och salta rotsakerna lätt. Servera alltsammans med gräddfil eller creme fraiche.

Bilder

Recept

Filtrera