Detta är ett väldigt enkelt och lättlagat recept som passar utmärkt de där dagarna då man inte orkar eller hinner lägga så mycket tid på matlagningen. Man gör bara i ordning alla ingredienser i en ugnsform och sen sköter sig tillagningen själv i ugnen. Perfekt! Jag brukar behålla skalet på på rotfrukterna men du väljer såklart själv om du vill skala eller inte.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Sprid ut rotsakerna runtomkring och ringla olivolja över alltsammans. Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, timjan och salt. Rotsakerna kan gott få lite timjan på sig också.
Sätt in formen i ugnen på 200 grader och låt stå inne tills kycklingen nått 72 grader intill benet, eller tills kycklingsaften är klar när du sticker i den, det tar ca. 30-40 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och salta rotsakerna lätt. Servera alltsammans med gräddfil eller creme fraiche.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!