En lyxig klassiker bland förrätter i vårt avlånga land som smakar utsökt i de allra flesta gommar. Perfekt på nyårsafton!
Använd gärna vår goda, fina svenska löjrom från t ex Kalix eller Vänern om du vill lyxa till... Läs mer
Syrad rödlök
Strimla rödlöken. Koka upp ättika, socker, vatten och salt och lägg sedan ner löken i den kokande vätskan och dra kastrullen från plattan. Låt löken svalna i lagen.
Löjromstoast
Stek surdegsbrödet gyllene i smör på båda sidor.
Forma små ägg av löjrommen och lägg i mitten på toasten. Forma även creme fraichen till ett ägg och lägg på ena sidan av rommen. Lägg sedan upp lite rödlök på andra sidan om rommen. Garnera med dill.
Tips
För att forma ägg av rom och creme fraiche finns det två varianter. Antingen använder du två skedar doppade i vatten som du drar mot varandra eller så använder du en sked och formar upp "ägget" mot insidan av din handflata.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!