Löjromstoast med syrad rödlök

Ingredienser

En lyxig klassiker bland förrätter i vårt avlånga land som smakar utsökt i de allra flesta gommar. Perfekt på nyårsafton!

Använd gärna vår goda, fina svenska löjrom från t ex Kalix eller Vänern om du vill lyxa till... Läs mer

25 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Syrad rödlök
Strimla rödlöken. Koka upp ättika, socker, vatten och salt och lägg sedan ner löken i den kokande vätskan och dra kastrullen från plattan. Låt löken svalna i lagen.

2

Löjromstoast
Stek surdegsbrödet gyllene i smör på båda sidor.

3

Forma små ägg av löjrommen och lägg i mitten på toasten. Forma även creme fraichen till ett ägg och lägg på ena sidan av rommen. Lägg sedan upp lite rödlök på andra sidan om rommen. Garnera med dill.

4

Tips
För att forma ägg av rom och creme fraiche finns det två varianter. Antingen använder du två skedar doppade i vatten som du drar mot varandra eller så använder du en sked och formar upp "ägget" mot insidan av din handflata.

Bilder

Recept

Filtrera