Den godaste pizzan man kan äta är den man gör själv, med kärlek, omtanke och bra råvaror.
Men hur gör man egentligen en riktigt bra pizza hemma, utan tillgång till pizzaugn eller vedeldad... Läs mer
Lägg jästen i en bunke, hel eller smulad, det spelar ingen roll. Väg upp mjölet och häll i degbunken. Häll ölen i en kastrull tillsammans med olivoljan och värm upp till 40 grader. Häll ölen över jästen och mjölet och tillsätt saltet. Sätt igång degblandaren på låg hastighet och arbeta degen i minst 15 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i sex eller tre lika stora bitar (beroende på om du vill göra runda eller stora pizzor). Arbeta upp degen till runda "bollar" och låt jäsa till dubbel storlek.
Tomatsås:
Mixa ihop ingredienserna till såsen med en mixerstav och smaka av.
Sätt ugnen på högsta värmen.
Sätt in en plåt i ugnen och låt den bli varm (eller sätt in pizzastenen). Under tiden kavlar du ut degen i lagom storlek på mjölat bakpapper. Därefter tar du tomatsåsen och sedan västerbottenosten. Därefter är det fritt fram att lägga på fyllning. Anledningen till att vi lägger osten på tomatsåsen istället för ovanpå som många kanske gör hemma är att när osten ligger ovanpå så bildar den ett lock som stänger inne all vätska, vilket gör att pizzan blir vattnig och inte sådär frasig som man vill ha den.
Lägg på skivad paprika och tomat och riv sedan isär mozzarellan och sprid ut över pizzan. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra över pizzan till plåten med hjälp av bakplåtspapperet. Baka av högst upp i ugnen på 250 grader tills osten och kanterna är gyllene.
Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med gravad lax, ruccola eller röd mangold, citron och dill.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!