Rågsiktskakor är ett väldigt lättbakat och gott frukostbröd.
Väg upp alla ingredienser i en bunke och kör i degblandare i 12-15 minuter till en smidig deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek under duk. Tar ca. 3-4 timmar om du använder kallt vatten och 40 minuter om du använder fingervarmt.
Ta upp degen på mjölat bord och arbeta ihop den.
Dela degen i fyra delar, forma till bollar och tryck eller kavla sedan ut till runda kakor, ca 16cm i diameter.
Nagga kakorna med en gaffel och låt jäsa ca. 30 minuter.
Baka av på 225 grader i 12-15 minuter.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!