Renskav med svamp, lök, sockerärta, gräddsås och lingon

Ingredienser

Det här är en frekvent förekommande maträtt hemma hos mig. Det vilda i renskaven möter det lena i den krämiga gräddsåsen och syran från lingonen och gifter sig perfekt hos smaklökarna. 

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Rör ihop lingon och strösocker i en skål.

2

Skala rödlöken och koka dem sedan 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola av med kallvatten och dela dem sedan mittitu och plocka isär löken. Lägg i en skål så länge.
Koka upp grädden med mjölken och kalvfonden och låt småputtra tills såsen tjocknar, smaka av med salt och vitpeppar.

3

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskaven. Ta i champinjonerna och låt dem få lite färg, ta sedan i löken och fräs ett par minuter. Ta i sockerärtorna på slutet och låt dem precis bli varma.

4

Servera med kokt potatis eller potatispuré och lingonen.

Bilder

Recept

Filtrera