Vanilla no bake cheesecake

Ingredienser

Vanilla no bake cheesecake med jordgubb- och myntaspegel och färska bär. En läcker och god dessert som du kan förbereda i god tid innan middagsbjudningen. 

30 min Dessert 10-12

Gör så här

1

Smula sönder digestivekexen. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. 

2

Tryck ut kexblandningen i botten på en springform som du klätt med bakplåtspapper i botten/runt om. 

3

Sätt in formen i frysen i några minuter.

4

Vispa färskost, strösocker och vanilj fluffigt. Vispa grädden separat. Vänd försiktigt ner grädden i färskosten. 

5

Fördela ut färskosten på digestivebotten. Frys in cheesecaken i minst 2 timmar. 

6

Kvarta jordgubbarna i en kastrull. Ta i strösocker, vatten och myntablad. Låt koka upp och koka någon minut tills jordgubbarna mjuknat. 

7

Sila bort vätskan i en liten skål. Mixa jordgubbarna till en sylt och låt svalna. 

8

Blötlägg 3 gelatinblad i ljummet vatten. När bladen mjuknat, rör ner dem i den silade jordgubbssaften som fortfarande är varm. Rör om ordentligt.

9

Låt vätskan svalna nästan helt och rör om emellanåt. När cheesecaken börjat frysa på toppen häller du på jordgubbssåsen ovanpå och låter cheesecaken frysa igen.

10

Ta fram ca. 30 minuter innan servering och garnera med färska bär, mynta och jordgubbssylten.

Bilder

Recept

Filtrera