Fyra goda röror till julminglet

Ingredienser

Fyra goda röror till julminglet: Krabba på tortillachips, Lax på rotfruktschips, Mozzarellabruschetta med granatäpple och Kräftröra på rågbröd.

Nu har alla som normalt skyggar för en bjudning på grund av rädslan för att laga mat sin bästa... Läs mer

60 min Generell 10-15

Gör så här

1

Krabba på tortillachips: En röra med krabbkött, röd finhackad chili och små gröna prickar av gräslök associerar direkt till julen och dess karaktäristiska färger.
1. Låt krabbköttet rinna av väl, annars blir röran rinnig efter ett tag.
2. Dela, kärna ur och finhacka chilin samt finhacka gräslöken. Lägg alltsammans i en skål och smaka av med limesaften. Rör till sist ner crème fraichen, lite i taget och just bara så att det ”binder ihop” röran och färgerna är klara och fina.
3. Bred ut chipsen på ett stort fat eller en bricka. Lägg en klick krabbröra på varje chips eller ställ fram skålar med röra och chips och låt gästerna ta för sig.

2

Lax på rotfruktschips: Riktig färgsensation, laxen ihop med de färgglada chipsen.
1. Blanda samman crème fraiche, dill och pepparrotsvisp, ställ kallt.
2. Strimla laxen.
3. Bred ut chipsen på ett fat och fördela en rejäl klick pepparrotsröra och en liten hög strimlad lax på varje chips. Strö över finhackad dill och servera.

3

Mozzarellabruschetta med granatäpple: Mozzarella går alltid hem och serverad så här, med fina granatäppelkärnor, blir det riktigt juligt.
1. Skär 10–12 skivor av baguetten. Pensla skivorna med olivolja. Grilla bröden i 250° varm ugn tills de fått fin färg, ca 5 minuter.
2. Lägg bröden på ett fat. Riv/dra isär osten i bitar och fördela på brödskivorna. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Fördela kärnorna ovanpå osten. Garnera med klippta basilikablad. Ringla till sist över lite balsamicosirap.

4

Kräftröra på rågbröd: Vacker kräftröra som går mycket snabbt att göra och som passar utmärkt på ett mingel.
1. Låt kräftstjärtarna rinna av och dela dem något. Blanda samman kräftstjärtar, majonnäs, pepparrot och hackad dill. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
2. Fördela röran på grova brödskivor. Strö över finhackad dill och servera.

Bilder

Recept

Filtrera