Grillad paprikasoppa

Ingredienser

Det här är en underbart god soppa! Dessutom doftar köket ljuvligt då paprikorna och vitlöks- klyftorna rostas. Chilimängden kan ökas på för den som önskar mer sting. Skölj inte ur pannan efter det att vitlöken rostats, vitlöken ger god smak åt brödet! 

0 min Soppa 0 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på grill. Dela paprikorna i halvor och grilla dem tills skalen är svarta. Det tar 12–15 minuter. Lägg in dem i en plastpåse i 3–4 minuter. Dra sedan bort skalen så fort de svalnat något. Skala och hacka den röda löken.

2

Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och röd-vinsvinäger i pannan i 3–4 minuter. Lägg över i en kastrull och blanda ner paprikan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och rör om så att buljongtärningarna löses upp. 

3

Mixa soppan slät. Smaka av och håll varm. Dela, kärna ur och nstrimla chilin. Skala och skiva vitlöksklyftorna. 

4

Hetta upp ny olja i pannan. Rosta vitlöksskivorna gyllene i 2–3 minuter. Tillsätt chilin efter 2 minuter och låt den fräsa med sista stunden. Ta upp och lägg på ett fat. Spar skyn i pannan. Kantskär brödet och skär det i 3 cm breda brödpinnar. 

5

Fyll på med lite ny olja i pannan och stek bröden gyllene i 2 minuter på varje sida. Garnera soppan med den rostade vitlöken och nt strimlade chilin. 

6

Servera soppan rykande het med de gyllene brödpinnarna. 

Bilder

Recept

Filtrera