Det här är en underbart god soppa! Dessutom doftar köket ljuvligt då paprikorna och vitlöks- klyftorna rostas. Chilimängden kan ökas på för den som önskar mer sting. Skölj inte ur pannan efter det att vitlöken rostats, vitlöken ger god smak åt brödet!
Sätt ugnen på grill. Dela paprikorna i halvor och grilla dem tills skalen är svarta. Det tar 12–15 minuter. Lägg in dem i en plastpåse i 3–4 minuter. Dra sedan bort skalen så fort de svalnat något. Skala och hacka den röda löken.
Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och röd-vinsvinäger i pannan i 3–4 minuter. Lägg över i en kastrull och blanda ner paprikan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och rör om så att buljongtärningarna löses upp.
Mixa soppan slät. Smaka av och håll varm. Dela, kärna ur och nstrimla chilin. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Hetta upp ny olja i pannan. Rosta vitlöksskivorna gyllene i 2–3 minuter. Tillsätt chilin efter 2 minuter och låt den fräsa med sista stunden. Ta upp och lägg på ett fat. Spar skyn i pannan. Kantskär brödet och skär det i 3 cm breda brödpinnar.
Fyll på med lite ny olja i pannan och stek bröden gyllene i 2 minuter på varje sida. Garnera soppan med den rostade vitlöken och nt strimlade chilin.
Servera soppan rykande het med de gyllene brödpinnarna.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!