Grönkålssoppa

Ingredienser

En mustig och krämig grönkålssoppa som jag serverar med mina goda pannstekta tortillabröd.

... Läs mer

30 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Repa och strimla grönkålen. Fräs den mjuk i smör i omgångar i en panna eller gryta utan att den tar färg.

2

Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt grädden och häll allt över grönkålen i grytan. Låt sjuda i ca 5 minuter eller tills grönkålen är mjuk. Mixa soppan, behövs inte med den frysta grönkålen, och runda eventuellt av med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

3

Bred färskost på 2 av tortillabröden. Skiva tomaterna mycket tunt och lägg dem ovanpå. Lägg ihop bröden två och två. Stek bröden gyllene i torr panna på båda sidor. Klipp eller skär i bitar och servera till den varma soppan.

Bilder

Recept

Filtrera