Såväl färskost som rostade pinjenötter är gott i många soppor men jag vågar nog påstå att i min blomkålssoppa blir det extra gott!
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa blomkålshuvudet och bryt det i buketter. Skala och grovhacka löken.
Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis och lök i 3-4 minuter på inte alltför hög värme och utan att de tar färg. Tillsätt blomkålsbuketterna och rör om. Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Låt sedan soppan sjuda i ca 15 minuter eller tills potatis och blomkål mjuknat helt.
Mixa soppan slät. Rör ner färskosten och smaka av med salt och peppar. Finhacka gräslöken och rör ner den.
Rosta pinjenötterna i en torr och inte alltför het panna. Finhacka gräslöken till garnering.
Häll upp soppan i skålar, strö över pinjenötterna och fint hackad gräslök. Servera gärna med ett gott bröd!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!