Krämig blomkålssoppa med färskost, gräslök och pinjenötter

Ingredienser

Såväl färskost som rostade pinjenötter är gott i många soppor men jag vågar nog påstå att i min blomkålssoppa blir det extra gott!

35 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa blomkålshuvudet och bryt det i buketter. Skala och grovhacka löken.

2

Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis och lök i 3-4 minuter på inte alltför hög värme och utan att de tar färg. Tillsätt blomkålsbuketterna och rör om. Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Låt sedan soppan sjuda i ca 15 minuter eller tills potatis och blomkål mjuknat helt.

3

Mixa soppan slät. Rör ner färskosten och smaka av med salt och peppar. Finhacka gräslöken och rör ner den.

4

Rosta pinjenötterna i en torr och inte alltför het panna. Finhacka gräslöken till garnering.

Häll upp soppan i skålar, strö över pinjenötterna och fint hackad gräslök. Servera gärna med ett gott bröd!

Bilder

Recept

Filtrera