Kycklingsoppa med ingefära

Ingredienser

Jag är mycket förtjust i färsk ingefära. I den här soppan med kyckling och ris är ingefäran verkligen en fullträff. Konsistensen på soppan ska vara likt en Tom Kha Gai, mer som en buljong. Riset kommer att suga upp den goda skyn!

30 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på paketet.

2

Finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

3

Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna eller fonden och morotsstavarna. Skala och riv ner ingefäran. Låt koka upp.

4

Sänk värmen och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan småputtra i ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar.

5

Garnera soppan med hackad persilja och servera den rykande het med jasminris och ett gott bröd.

Bilder

Recept

Filtrera