Lax med dillstuvad potatis

Ingredienser

En vårskön rätt som uppskattas av de flesta, inte minst barnen! Jag brukar använda delikatesspotatis som är liten till storleken och med tunt skal så att jag slipper skala den.

35 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Halvera potatisen om den är stor. Koka den i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Se till att den inte blir för mjuk, då mosas den lätt i dillsåsen.

2

Smält smöret till såsen i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ner mjölken lite i taget, vispa hela tiden så att såsen blir slät och fin och utan klumpar. Låt sjuda under fortsatt vispning i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Klipp ner rejält med dill. Blanda såsen med potatisarna till en stuvning.

3

Skär bort den nedre delen på sparrisarna och koka dem i lättsaltat vatten i 3–5 minuter. Häll av och rör ner en klick smör. Servera den dillstuvade potatisen med lax, sparris och citronklyftor.

Bilder

Recept

Filtrera