Mördegsrullar med vanilj, apelsin och choklad

Ingredienser

En spröd liten kaka som ser ut ungefär som mina schacksnurror men smaken är helt olik. Här samsas vanilj och apelsin med fyllig choklad!

En sats ger 35-40 kakor.

120 min Baka 15 port.

Gör så här

1

Hacka samman smör, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och rivet apelsinskal till en smidig deg.

2

Dela degen i 2 delar. Tillsätt kakao i den ena. Låt sedan de båda degarna vila kallt i 1 timme.

3

Kavla ut degarna till 2 lika stora rektanglar. Pensla den ljusa med lite vatten och lägg den mörka ovanpå. Rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i 35–40 skivor.

4

Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 225 ° ca 10 minuter.

5

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. Ringla den smälta chokladen över kakorna med hjälp av en gaffel. Låt stelna.

Förvara i burk med lock eller frys in.

Bilder

Recept

Filtrera