En spröd liten kaka som ser ut ungefär som mina schacksnurror men smaken är helt olik. Här samsas vanilj och apelsin med fyllig choklad!
En sats ger 35-40 kakor.
Hacka samman smör, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och rivet apelsinskal till en smidig deg.
Dela degen i 2 delar. Tillsätt kakao i den ena. Låt sedan de båda degarna vila kallt i 1 timme.
Kavla ut degarna till 2 lika stora rektanglar. Pensla den ljusa med lite vatten och lägg den mörka ovanpå. Rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i 35–40 skivor.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 225 ° ca 10 minuter.
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. Ringla den smälta chokladen över kakorna med hjälp av en gaffel. Låt stelna.
Förvara i burk med lock eller frys in.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!