Moules frites — en klassisk soppa på blåmusslor med vitt vin och grädde som de fle ta barn gillar. Särskilt när den serveras som här med pommes frites!
Tillred pommes fritsen enligt anvisning på paketet.
Skölj och skrubba musslorna väl. Släng de som inte stänger sig.
Skala och finhacka schalttenlökarna och vitlöksklyftorna.
Hetta upp en stor gryta med smör. Fräs löken snabbt på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
Grovhacka persiljan.
Tillsätt vin, vispgrädde, buljongtärningar och persilja. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner musslorna och koka under lock i 5–8 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Rör om någon gång under tiden. Servera musselsoppan rykande het med pommes frites.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!