Paprikabiffar med god sås och klyftpotatis

Ingredienser

Här finns en härlig smak av paprika i både sås och biffar.

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla i ca 5 minuter.

2

Skär potatisen i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form. Häll på oljan och strö över salt. Rör om. Baka potatisklyftorna i 250° varm ugn i ca 25 minuter.

3

Hacka löken och paprikan till såsen. Hetta upp en panna med smör och fräs dem mjuka utan att de tar färg.

4

Blanda ner tomatpuré och rör om. Tillsätt grädden och vattnet. Låt koka upp, sänk värmen och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ajvar relish, salt och peppar.

5

Forma ca 12 små biffar och lägg på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene, 3–4 minuter på varje sida.

6

Lägg ner biffarna i såsen. Strö över hackad persilja och repad timjan. Låt puttra några minuter. Servera biffarna med klyftpotatisen och en sallad.

Bilder

Recept

Filtrera