Här finns en härlig smak av paprika i både sås och biffar.
Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla i ca 5 minuter.
Skär potatisen i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form. Häll på oljan och strö över salt. Rör om. Baka potatisklyftorna i 250° varm ugn i ca 25 minuter.
Hacka löken och paprikan till såsen. Hetta upp en panna med smör och fräs dem mjuka utan att de tar färg.
Blanda ner tomatpuré och rör om. Tillsätt grädden och vattnet. Låt koka upp, sänk värmen och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ajvar relish, salt och peppar.
Forma ca 12 små biffar och lägg på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene, 3–4 minuter på varje sida.
Lägg ner biffarna i såsen. Strö över hackad persilja och repad timjan. Låt puttra några minuter. Servera biffarna med klyftpotatisen och en sallad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!