Potatisbullar med broccoli, fetaost och tsatsiki

Ingredienser

Potatisbullar är inget man lyckas perfekt med första gången. Det behövs en rejäl klick smör i pannan flera gånger under tiden som de steks för att ge dem en gyllene, krispig yta.

Receptet är från min populära bok Monikas Vardagsmat.

Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Gör tsatsikin - receptet finns här!

2

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.

3

Skär broccolin i buketter och bitar och tillsätt till potatiskoket när 5 minuter återstår. Häll av vattnet och stöt eller vispa till ett mos.

4

Låt fetaosten rinna av och tillsätt den till moset tillsammans med ägget. Arbeta ihop till en smet och smaka av med salt och peppar

5

Forma 10–12 lite platta bullar och lägg på en skärbräda. Låt vila 3–4 minuter.

6

Vänd bullarna i ströbrödet. Hetta upp och stek dem gyllene, 5–7 minuter på varje sida på inte alltför hög värme.

7

Skölj och arrangera salladen tillsammans med klyftade tomater och råriven morot. Droppa gärna olivolja och balsamvinäger över. Salta.

8

Servera de varma potatisbullarna med den kalla tsatsikin och salladen.

Bilder

Recept

Filtrera