Potatisbullar är inget man lyckas perfekt med första gången. Det behövs en rejäl klick smör i pannan flera gånger under tiden som de steks för att ge dem en gyllene, krispig yta.
Receptet är från min populära bok Monikas Vardagsmat.
Läs merGör tsatsikin - receptet finns här!
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.
Skär broccolin i buketter och bitar och tillsätt till potatiskoket när 5 minuter återstår. Häll av vattnet och stöt eller vispa till ett mos.
Låt fetaosten rinna av och tillsätt den till moset tillsammans med ägget. Arbeta ihop till en smet och smaka av med salt och peppar
Forma 10–12 lite platta bullar och lägg på en skärbräda. Låt vila 3–4 minuter.
Vänd bullarna i ströbrödet. Hetta upp och stek dem gyllene, 5–7 minuter på varje sida på inte alltför hög värme.
Skölj och arrangera salladen tillsammans med klyftade tomater och råriven morot. Droppa gärna olivolja och balsamvinäger över. Salta.
Servera de varma potatisbullarna med den kalla tsatsikin och salladen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!