Raggmunk med sidfläsk och rårörda lingon

Ingredienser

Raggmunk är riktigt gott och går hem hos ungdomarna! Som variation kan man tärna fläsket och blanda det direkt i smeten. 

60 min Fläsk

Gör så här

1

Skiva fläsket tunt och stek det i en panna med lite smör. Ta upp och håll varmt under folie. Spar fettet i pannan. 

2

Vispa ihop mjöl, salt, peppar och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. 

3

Skala potatisen och riv den direkt ner i äggsmeten så att den inte mörknar. Peppra. 

4

Hetta upp pannan igen, gärna med en ny klick smör. Klicka ut smeten, knappt 1 dl per raggmunk, och stek gyllene i omgångar, 1–2 minuter på varje sida. 

5

Servera raggmunkarna med det stekta sidfläsket, rårörda lingon och lite finklippt persilja. 

Bilder

Recept

Filtrera