Räksoppa

Ingredienser

En krämig och god räksoppa som får sin fylliga smak från räkskalen!

40 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Skala räkorna men spara skalen.

2

Skala och grovhacka löken. Skala och skär moroten i bitar. Grovhacka persiljan.

3

Koka upp fiskbuljongen.

4

Hetta upp en rejäl klick smör i en panna och fräs lök, morot och persilja i ca 2 minuter och utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö över mjölet och späd med buljongen och vinet. Låt koka 7–8 minuter.

5

Sila soppan. Häll på grädden och vattnet. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Koka 2 minuter. Tillsätt räkorna och låt bli varmt. Obs! Koka inte, då blir räkorna sega.

6

Garnera med persilja och servera med ett gott bröd.

Bilder

Recept

Filtrera