Rigatoni med lövbiff och oregano

Ingredienser

Det här är en snabb italiensk specialitet som kallas Rigatoni alla Pizzaiola.

25 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Skär lövbiffarna i 2 cm breda strimlor. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i lövbiffen och salta. Stek biffstrimlorna på hög värme tills de får fin färg, 1–2 minuter. Rör om i pannan då och då.

3

Häll på körsbärstomaterna. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och oregano. Koka ihop på hög värme, ca 5 minuter. Krossa tomaterna med slev under tiden. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt såsen puttra tills pastan är klar.

4

Lägg pastan i en vacker skål. Häll över såsen och servera gärna med en sallad.

Bilder

Recept

Filtrera