Röd fisk med balsamicomarinerade grönsaker

Ingredienser

Vacker fisk som lagar sig själv. Serveras med kokt potatis och balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter. De marinerade grönsakerna är ett gott tillbehör som passar till det mesta.

35 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Fisken: Värm ugnen till 225°. Skär fisken i bitar. Salta och peppra fiskbitarna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Vispa ihop grädde och ajvar relish. Blanda ner persiljan och häll blandningen över fisken. Strö över osten. Gratinera i ca 20 minuter.

2

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

3

Balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter: Skala och skär morötterna i 3–4 mm tunna sneda slantar. Strimla purjolöken på snedden. Koka morotsslantarna i vatten med en buljongtärning i ca 10 minuter. Tillsätt sockerärterna och strimlad purjolök. Låt koka ytterligare 1 minut. Häll av vattnet och lägg upp i en vacker skål.

Vispa ihop balsamvinäger och olivolja och häll över de varma grönsakerna. Strö över flingsalt och rör om. Servera!

4

Servering: Garnera den röda fisken med några kvistar timjan och servera med nykokt potatis samt de balsamicomarinerade grönsakerna.

Bilder

Recept

Filtrera