Vacker fisk som lagar sig själv. Serveras med kokt potatis och balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter. De marinerade grönsakerna är ett gott tillbehör som passar till det mesta.
Fisken: Värm ugnen till 225°. Skär fisken i bitar. Salta och peppra fiskbitarna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Vispa ihop grädde och ajvar relish. Blanda ner persiljan och häll blandningen över fisken. Strö över osten. Gratinera i ca 20 minuter.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter: Skala och skär morötterna i 3–4 mm tunna sneda slantar. Strimla purjolöken på snedden. Koka morotsslantarna i vatten med en buljongtärning i ca 10 minuter. Tillsätt sockerärterna och strimlad purjolök. Låt koka ytterligare 1 minut. Häll av vattnet och lägg upp i en vacker skål.
Vispa ihop balsamvinäger och olivolja och häll över de varma grönsakerna. Strö över flingsalt och rör om. Servera!
Servering: Garnera den röda fisken med några kvistar timjan och servera med nykokt potatis samt de balsamicomarinerade grönsakerna.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!