Rosépepparstekt lax med ljummen sparris- och potatissallad

Ingredienser

Vacker vår- och sommarmat. Se till att både potatis och sparris kokas al dente, då blir potatissalladen allra godast.

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Koka potatisen i lättsaltat vatten i knappt 20 minuter. Se till att den är lite al dente.

2

Skär eller bryt bort nedre delen på sparrisarna, dela dem på mitten och låt koka i 3 minuter. Halvera körsbärstomaterna och blanda dem med potatis och sparris i en skål.

3

Vispa ihop olja, dijonsenap, gräslök, salt och peppar till en dressing. Häll den över tomater, sparris och potatis medan sparris och potatis fortfarande är varma.

4

Skär laxfilén i 4 bitar. Pensla bitarna med olivolja. Stöt rosépepparkornen i en mortel och krydda laxbitarna runtom. Salta. Stek laxen i 250° varm ugn i ca 10 minuter. Servera med den ljumna sparris- och potatissalladen.

Bilder

Recept

Filtrera