Smörgåstårta med ost, champinjoncrème, bacon och ägg

Ingredienser

Här bjuder jag på en härlig smörgåstårta, rik på smaker! Smörgåstårtan är ur min kommande kokbok - Mingelrätter och smörgåstårtor - som lanseras i mitten av maj.

60 min Generell 8 port.

Gör så här

1

Vispa grädden till grundfyllningen ganska hårt. Vispa crème fraichen tjock. Först blir den lös men fortsätt vispa så tjocknar den. Blanda grädde och crème fraiche med majonnäsen. Blanda sedan till de andra 3 fyllningarna.

2

Kantskär och bred smör på landgångsbröden. Fukta dem lätt med lite vatten. Lägg ut 2 bröd på ett fat.

3

Fördela fyllning 1 ovanpå. Lägg 2 nya landgångsbröd ovanpå och bred fyllning 2 över. Lägg på tredje lagret bröd och fyllning 3 ovanpå. Lägg på de sista bröden.

4

Rör ihop toppingen och bred den ovanpå tårtan och på kanten. Ställ kallt i minst 1 timme eller gärna över natten.

5

Stek bacontärningarna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Täck tårtans kant med tunt hyvlad gurka. Dekorera ovansidan med hela physalis, halverade vindruvor, stekta bacontärningar och fint hackad gräslök. Servera!

Bilder

Recept

Filtrera