En spagetti som jag serverar med en underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är den lilla gnuttan socker!
Gör sommarvarianten med färska tomater och vintervarianten med tomat på burk.
Finhacka vitlöken (och grovhacka tomaterna om du använder färska tomater).
Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
Tillsätt sockret eller honungen och rör om. Blanda ner tomaterna och bladen från oreganon.
Koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av och lägg upp i en skål.
Häll över tomatsåsen och rör om.
Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad. Servera med salladen.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!