Lättlagat, nyttigt och gott! Dessutom är denna gröna soppa ljuvligt vacker med sin solgula ägghalva. Jag tycker äggen blir allra godast och vackrast om de inte är för hårdkokta. En aning lös gula är perfekt.
Vetemjölet kan uteslutas för glutenallergiker.
Koka äggen i 4–5 minuter. Skala dem innan de hunnit kallna helt.
Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken.
Hetta upp smöret i en panna och fräs lök och spenat i 3–4 minuter på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg. Pudra över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt sjuda sakta under lock i 7–8 minuter.
Mixa soppan slät.
Tillsätt grädden och smaka av med fint riven muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar.
Dela de skalade äggen. Servera 1–2 ägghalvor i varje soppskål.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!