En svampsoppa med hela svampar! Underbart god och ni kan välja vilka svampar ni vill – alla svampar passar här!
Gott med en bit bröd till!
Börja med focaccian. Lös jästen i vattnet som ska vara fingervarmt. Tillsätt olivolja, honung, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Ta upp och arbeta degen igen. Tryck ut den i en långpanna med bakplåtspapper eller penslad med olivolja. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Gör hål här och var med fingrarna. Lägg lite fetaost och timjan i varje hål och ringla på oljan. Grädda brödet i 225° i ca 15 minuter.
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör tillsammans med svampen. Koka upp buljongen och tillsätt till svampen. Låt småputtra i 7–8 minuter.
Tillsätt grädden, crème fraiche, sojan och nästan allt av den krossade rosépepparn. Tillsätt sherryn. Smaksätt med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och strö över lite krossad rosépeppar i varje skål. Servera med den nybakade focaccian!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!