Ännu en klassisk toast. Kanske inte lika känd som toast Skagen men minst lika god!
Receptet ger 9 snittar.
Den görs oftast på en större brödskiva och med en rå vanlig äggula... Läs mer
Skär köttet i lövtunna skivor med en vass kniv. Det går lättast om köttet är halvfryst. Man kan banka ut skivorna om de blivit för tjocka. Lägg då köttet mellan plastfolie och banka ut det lätt med botten av en kastrull.
Skala och finhacka löken. Kantskär bröden. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna och stek bröden gyllene på båda sidor. Ta ut 3 rundlar på varje bröd med hjälp av ett passande glas. Lägg rundlarna på ett fat och fördela köttet. Lägg sedan en sked löjrom på varje rundel.
Skölj vakteläggen och dela dem sedan försiktigt med en vass liten kniv. Det går lättast om man ”pickar” sig fram. Separera gulan från vitan och låt gulan glida tillbaka i en vacker skalhalva. Placera skalhalvan med gulan i på löjrommen.
Strö över den fint hackade löken och dra några tag med svartpepparkvarnen. Garnera med fint klippt gräslök och servera.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!