Wallenbergare med rårörda lingon, ärter och pressad potatis

Ingredienser

En riktig klassiker som uppskattas av både barn och vuxna. Se till att alla ingredienser till wallenbergarna är kalla när det är dags att börja laga!

40 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Gör de rårörda lingonen. Lägg bär och socker i en skål. Rör tills sockret löst sig. Det brukar ta ca 10 minuter.

2

Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av och pressa den.

3

Arbeta in grädden i färsen lite i taget. Tillsätt sedan gulorna, en i taget, rör om hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

4

Forma färsen till 8 biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.

5

Hetta upp en panna med smör och stek wallenbergarna på svag värme, ca 4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.

6

Koka ärterna enligt anvisning på paketet.

7

Servera wallenbergarna tillsammans med den pressade potatisen, ärter, skirat smör och rårörda lingon.

Bilder

Recept

Filtrera