Favoriterna croissant och nutella tillsammans i underbar dessert.
Jag gjorde en Croissant- och bourbonpudding i december (recept kommer). Det blev så otroligt gott.... Läs mer
Sätt ugnen på 200C.
Smörj en liten form. Riv croissanterna i bitar.
Vispa äggen med socker och vanilj.
Mät upp mjölk- gräddblandningen och vispa i äggen.
Slå smeten över de rivna croissanterna*. Låt dra medan ugnen blir varm. Känn på det efter en halvtimme. Det syns och känns när bitarna sugit upp äggsmeten. Tryck ner bitar i smeten om för många sticker upp och inte har sugit åt sig. Det gör ingenting att några bitar sticker upp en aning. De blir väldigt frasiga efter gräddningen. Man måste bara passa så att det inte bränner.
*Den här gången med nutella som smaksättning la jag först hälften av croissantbitarna i formen och ringlade nutella över, sedan resten av bitarna över och till sist äggstanningen. Nutellan blir bäst i mitten av puddingen och inte överst där puddingen blir hårt gräddad och frasig.
Servera den sval som den är eller med en klick vaniljglass eller liknande.
ps. Nutellaburken är med på nästan alla bilder men jag har inte betalt för det. Det råkade bli så.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!