Glasstårta med choklad och nötter

Ingredienser

Världens snabbaste och enklaste glasstårta - bara att blanda!

20 min Dessert 1 port.

Gör så här

1

Sätt pralinerna i kylen så blir det mindre kalddigt när de ska delas. Förbered en form till glassen som sedan kan ställas i frysen. Rosta nötterna i torr panna tills de får lite färg och doftar gott. Hacka dem. Mät upp nutella i mickrotålig skål. Allt ska vara förberett så att inte glassen hinner smälta när du gör tårtan.

Ställ fram glassen i rumstemperatur och låt mjukna (håll ett öga på den så att den inte smälter). Lägg den i formen.

Blanda i nötterna så snart det går. Mickra nutella och ringla i glassen. Blanda inte helt utan låt den vara virvlar. Halvera Ferrero-bollarna och tryck ner lätt i glassen så att det blir snyggt. Jag tryckte i dem längs kanten. Ringla eventuellt lite nutella över glasstårtan vid servering.

Ta inte i nutella för kung och fosterland. Less is more i detta fallet annars smakar allt bara sött och nötkräm. Ferrero-bollarna smakar mycket.

Bilder

Recept

Filtrera