Den här sillrätten är gräddigt len, mild och enkel i smakerna. Den är även sockerfri. Många försöker hålla sockret borta och i silltider är rätterna maxade och inläggningar innehåller decilitermängder av socker. Att den här rätten i princip är sockerfri och kan göras helt sockerfri, gör att den smakar aningen annorlunda än det supersöta vi är vana vid. Söta bara mer om det passar dig bättre.
Lägg sillen i vatten på kvällen. Gör såsen dagen därpå och låt dra natten till midsommarafton.
Jag... Läs mer
Lägg inläggningssillen i vatten över natten i kylen och salta ur den ytterligare (gäller även färdig inläggningssill). Skölj och låt rinna av och skär den i bitar.
Sås: Hårdkoka äggen (8-9 min) och låt svalna.
Finklipp dillen i en stor skål. Blanda i socker, senapspulver och ättika.
Skala äggen och ta ur gulorna (spara vitorna). Mosa ihop gulorna med röran i skålen. Häll i grädde lite i taget, vispa så att allt blandas väl. Såsen ska ha bra konsistens - späd med mer grädde om du tycker det behövs. Den ska inte vara rinnig men heller inte tjock.
Tunnskiva och vänd ner hälften av en rödlök.
Häll såsen över sillen. Låt dra i kylen till nästa dag.
Servering: Smaka en sillbit med lite sås och korrigera om det behövs (mer dill, mer socker, mer ättika)! När du är nöjd, skiva rödlök tunt eller finhacka, vilket du föredrar. Hacka äggvitorna. Klipp lite dill. Dekorera sillrätten.
Passar bra på sillbordet eller som lunchrätt. Gott till potatis och kavring. Äter man low carb och skippar potatis och bröd, kan man koka ett extra ägg och äta till.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!