Glass! Ett himla bra grundrecept med lite färskost i smeten. Kan även göras sockerfri.
Låt frysas 2-3 timmar.
Den här mixen har blivit en favorit vi använder om och om igen. Det... Läs mer
Vispa äggulorna med socker och vanilj.
Blanda mjölk och grädde i en kastrull, värm till kokpunkten och ta ifrån värmen. Häll långsamt en mindre mängd över äggsmeten för att temperera dem (värma den lite) och rör runt. Häll sedan i resten och blanda väl.
Häll hela smeten tillbaka i kastrullen. Värm/sjud glassmeten under vispning tills den tjocknar lite i ca 10 minuter (ej över 80-83 grader, annars smakar det äggröra). Tricket att veta när smeten är färdig är att den täcker baksidan på en träsked och man drar fingret igenom och märket blir kvar.
Ta smeten från värmen och vispa i färskosten tills den har smält. Låt smeten svalna helt och smaka av sötman - korrigera om det behövs. Häll över i en lufttät burk och ställ i kylen tills den är riktigt kall, helst över natten.
Kör smeten i en glassmaskin tills mjuk och dubbel mängd.
Medan glassen åker i maskinen, mosa eller krossa bären (frukten) lätt - sockra eventuellt om det behövs. Låt dra en stund. Smaka av.
När glassen åkt färdigt i maskinen, blanda i bären/frukten och ställ sedan glassen i frysen minst 2-3 timmar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!