Kladdkaka med nougat och macadamianötter

Ingredienser

Kladdig, seg kladdkaka struken med smält nougat och sedan toppad med rostade macadamianötter och flingsalt.

Gör kakan dagen innan och förvara den i kylen så den får sätta sig och bli kladdigt seg i mitten.... Läs mer

60 min Baka 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175C.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 22 cm diameter, och smörj botten och kanten med smör.

3

Smält smöret på låg värme. Hacka chokladen och tillsätt i det smälta smöret i omgångar och rör om tills den smält.

4

Tillsätt strösocker och råsocker och äggen, ett åt gången, under omrörning.

5

Sikta i mjöl och vaniljsocker och rör om.

6

Häll smeten i formen och grädda i ca 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten (stelnar sedan i kylen). Låt svalna. Hit kan du förbereda och förvara sedan i kylen.

7

Servering:
Ta ut kakan från kylen någon timme innan servering för rumstemperatur.

8

Rosta nötterna försiktigt i en torr stekpanna tills några får gyllene kanter och det börjar dofta en aning. Passa dem hela tiden och rör runt några gånger.

9

Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron. Bred ut den över kakan och strö över nötterna.
Om du vill kan du strö flingsalt över eller eventuellt servera det bredvid för att få salted caramel-smak (salt kolasmak). Blir riktigt gott.

Bilder

Recept

Filtrera