Irländarna smaksätter gärna sin klassiska beef stew med Guinness. Öl som smaksättare i matlagning och bakning är både populärt och gott.
Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet i två omgångar. Var noga med att inte överfylla pannan. Lyft upp köttet efterhand och lägg det på en tallrik.
Hetta upp mer olja och bryn lök, morötter och selleri.
Lägg tillbaka köttet med köttsaften i grytan och tillsätt vitlök, Guinness, buljong och lagerblad.
Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
Sjud försiktigt i 1-3 tim eller tills köttet är riktigt mört och vätskan reducerats.
Om såsen inte är tillräckligt tjock kan du reda den:
Sätt en kastrull på svag värme. Häll över lite sås i kastrullen och ytterligare sås i en skål.
Tillsätt mjöl i kastrullen och rör till en slät redning.
Tillsätt resten av såsen från skålen och vispa samman. Sjud försiktigt tills såsen har en önskad tjocklek.
Häll tillbaka såsen över köttet och låt allt bli varmt.
Servera grytan till ris eller potatismos och goda grönsaker, eller använd den som fyllning till en paj (läs ovan).
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!